Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe
Een tevreden koe is een tevreden boer
Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe

Melken
Iedere dag melken wij 2 keer de koeien. We zorgen dat er 12 uur tussen de melkbeurten zit. Dat betekent dat er iedere ochtend om 5:00 uur en iedere avond om 17:00 uur gemolken wordt. De koeien worden gemolken in een 2×5 visgraat melkput. Eén van de belangrijkste voordelen van een melkput is dat je de koeien iedere dag minimaal 2 keer voorbij zit komen. Je kan zo dus snel opmerken als ze fit zijn of dat er iets met ze aan de hand is. Melken is een leuke en belangrijke klus!
Weidegang melkkoeien
We vinden het belangrijk dat onze melkkoeien zoveel mogelijk buiten kunnen grazen. Een koe is immers een graasdier! Een grazende koe is goed voor zowel de economie, het milieu als het landschap. Het gras wordt direct omgezet in melk zonder dat er een machine aan te pas komt. Het beweiden draagt ook bij aan een gezond bodemleven, omdat de mest van de koeien direct door de bodem kan worden opgenomen. Genoeg redenen voor ons om de koeien zoveel mogelijk buiten te laten grazen! De norm voor het behalen van weidepremie is 120 dagen, 6 uur per dag buiten. Wij behalen per jaar gemiddeld 180 weidedagen, op die dagen lopen de koeien dan gemiddeld zo’n 12 uur buiten.


Weidegang jongvee
Zodra de vogels de tijd hebben gehad om hun eieren uit te broeden kan ons jongvee naar buiten. Ze lopen verspreid over verschillende natuurgebieden bij ons in de buurt. Een paar keer per week gaan we bij ze langs om te kijken of alles goed met ze gaat. Vaak nemen we dan een lekkere boterham voor ze mee, zo kunnen ze gelijk wennen aan menselijk contact. Ze lopen dan de gehele zomer buiten en komen pas weer naar binnen zodra het echt herfst wordt.
Schapenhouderij
Eind februari start het aflammerseizoen. Onze 80 fokooien komen naar binnen en bevallen van hun kleintjes. Vaak zijn ze rond 7 weken binnen, daarna gaan ze met al hun kroost weer lekker naar buiten waar ze genoeg ruimte hebben om rond te huppelen en met elkaar te spelen. Als we ergens blij van worden is dat het wel!
Als de lammeren minimaal een half jaar oud zijn beslissen welke we aanhouden voor de fokkerij. De rest van de lammeren worden verkocht voor het vlees.


Gezonde dieren
In de melkveestal lopen er verschillende rassen rond, nu zijn dit voornamelijk nog Holstein koeien. Door het inkruisen met Fleckvieh en Brown Swiss stieren veranderd de samenstelling van de koppel steeds meer. Kenmerkend voor deze koeien is de sterke bouw en goede weerstand. Deze koeien passen goed in onze bedrijfsvoering waarin wij streven naar een zo min mogelijk gebruik van antibiotica. Deze koeien worden ook wel dubbeldoel koeien genoemd omdat ze geschikt zijn om zowel melk als vlees te produceren.
Gezonde bodem
De bodem is letterlijk en figuurlijk de basis van ons bedrijf. In de bodem vind je veel verschillende organismen, zoals schimmels, wormen, bacteriën en insecten. Samen vormen zij het bodemleven en verbeteren zij de structuur van de bodem. Door een goede bodemstructuur kunnen wortels van planten goed zoeken naar meststoffen en kan water beter afgevoerd of vastgehouden worden. De bodem kan zo beter omgaan met wisselende weersomstandigheden en levert zo een goede kwaliteit aan gewassen op.

Contactgegevens
Buitenom 7
3265 LM | Piershil
0186-694281 | 0627553846
info@boerderijwinkelzevenbergenpiershil.nl
KvK nummer: 24443632
BTW nummer: NL 8199 35657 B01
Openingstijden
Maandag 07:00 – 22:00 uur
Dinsdag 07:00 – 22:00 uur
Woensdag 07:00 – 22:00 uur
Donderdag 07.00 – 22.00 uur
Vrijdag 07:00 – 22:00 uur
Zaterdag 07:00 – 20:00 uur
Zondag Gesloten